Over mij

Na mijn studies in Koninklijke Academie van Antwerpen (KASKA) ben ik 13 jaar lang intern actief geweest in het kostuumatelier van de Vlaamse opera (Opera Vlaanderen). Van historisch tot fantasie, elke soort stof en model is door mijn handen gegaan… kwaliteit, deadlines en perfectie waren daar zeer belangrijk.

Een levenslange passie voor dans en stretch stoffen maakte dat ik mijn eigen weg vond binnen een eigen collectie danskledij. Daarnaast maakte ik ook deel uit van de 12 finalisten in de 2e reeks van het tv programma ‘De Designers’ op VTM in 2009.

Door mijn inzicht en passie in fotografie kon ik met de beroemde fotograaf Marc Lagrange samenwerken om zijn kledingwensen waar te maken voor zijn fotoprojecten. Zelf was ik lange tijd lid van enkele fotoclubs/collectieven en participeerde ik aan verschillende fotowedstrijden waar ik in de prijzen viel en zelfs 2x geselecteerd werd voor het Internationaal fotofestival in Knokke-Heist!

Door de goede genen 🙂 van mijn vader die zilver- en goudsmid en antiekrestaurateur was in verschillende materialen, kreeg ik ook de feeling mee om oude zaken een nieuw leven te geven of te herstellen, met oog voor precisiewerk en kwaliteit.

En vooraleer de ‘fotoprints op stof’-trend opkwam, ontwierp ik sinds 2006 reeds verscheidene stofprints afkomstig uit mijn eigen ‘macro’ fotowerk die ik omzette in kledingstukken en home accessoires. Een tijd heeft dit aspect en andere artistieke uitspattingen stilgelegen door omstandigheden, maar nu krijgt het weer ruimte.

Door het feit dat ik vele invloeden heb leren kennen en verschillende artistieke/creatieve aspecten in mijn vingers heb, kan ik niet anders dan deze te combineren in alles wat ik doe. Mijn moeder zei vroeger “kies nu eens iets”… tja, dat lukt niet. Ik combineer 😉 De rode draad in mijn werk is de wondere natuur en ons bewustzijn ontplooien.

Hieronder vind je een kleine greep uit de verschillende en gevarieerde activiteiten. Andere foto’s kan je bij de thema’s zelf vinden. Deze website is eerder nog commercieel gericht, echt artistiek werk wordt hier iets minder uitgelicht, maar is al wel aanwezig. Noem het een transitieperiode…

Bekijk ook www.funkychairs.be